Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 155

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ми ела на среща в София всяка втора и последна неделя на месеца на Ал. Невски. Няма как да не ни познаеш - много алфи на едно място и разни хора застанали на групички по няколко обсъждат достойнствата на Брерата например.
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от tiado
      Още повече че във Варна ще съм със един приятел които е фен на Италянските машини,тъи че ако имам време ще се срещнем.Впеочем аз съм от София!
      Обади се да те повозя на 155 ца. Дърт курник е - самоп на 479000км, стара -94 г , грозна е -черна, няма спойлери, крила, сини габарити,спортни филтри повдигащи всяко нещо по 5-10 к.с мощността . Ама пък и не върви , много е скапана на равното едвам 225 км стига и малко отгоре. Абе скапана италианска работа..

Ама си е красавица макар и стара.
      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Kris11 каква е тази самоирония ,аз съм подръжател на оригиналния вид на даден афтомобил+джанти примерно(споилети,спортни филтри и др не ме вълнуват особенно). Бих се повозил при теб,но без да ми показваш какво мове твоита алфа 225 на равно,вози си се сам ,мен мове да ме повозиш и да ми демонстрираш ускорение на ниските предавки и малко на д 100 до 150
        Със наи голямо удоволствие бих приел такава разходка,такаче сигурно ще посетя някоя ваша збирка.Но ше доида с форда ,няма проблем нали?

Comment

Иначе ако си вземеш грозноватичка и мустаката жена - сигурно ще е по практично - ще те слуша. ще ти готви и ще бъде с по ефтина поддръжка - е да ама аз искам палавница и да ми кипва, и да ме ядосва понякога и да се глези - ама като я видя в следващия миг да забравям всичко и така до следващия каприз.
          Искам една грозноватичка и мустаката сиера косуърд
          '05 166 V6
          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Ей ма много обидчив тоз народ ве..., кво му се репчите на човека..
            Имаше една тема за +овете и минусите на алфите от алфаджиите. Да я прочете. След това ако още се чуди дали да си взима алфа, препоръчвам първо ако има възможност да я покара малко на гладък и неравен път и да си прецени иска или не иска.
            Мен по едно време мойта доста ме беше изнервила и щях да я махам.., е пак ще я махам, но ще я сменя с по-нова алфа когато мога. Често си мисля за други марки, като волво или сааб.., но в момента в който пред очите ми се появи алфа и забравям за всичко друго. Даже на пътя като се подушат 2 броя и подивяват :P
            Та въпрос на вкус, усещане..
            ‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части

Comment

156 на мен мечтата ми е cosworth,но на БГ пазара почти няма ,а вноса излиза много скъп. Как е 156-цата?

Comment

Първоначално публикувано от 156
                Иначе ако си вземеш грозноватичка и мустаката жена - сигурно ще е по практично - ще те слуша. ще ти готви и ще бъде с по ефтина поддръжка - е да ама аз искам палавница и да ми кипва, и да ме ядосва понякога и да се глези - ама като я видя в следващия миг да забравям всичко и така до следващия каприз.
                Искам една грозноватичка и мустаката сиера косуърд
                E да ама има и красива ланча интеграле - без нитро 10.60 и то подготвена за планинско , не за драг. Ама при тея нещата са друга бира - щото я ги сравни когато са сток двете.Пък и едната я возят на репатрак.

Ама иначе вярно , че колите приличат много на жените.
                Има икономични жени, има дет горят (харчат) много, има с добър дизайн има и с лош. Има шумни има тихи, има таква дато ти правят повечко проблеми, има и по безпроблемни, всички те се наужаят от подръжка - на едни е по ефтина и не са капризни , на други е само с оригинални и маркови консумативи. Едни возят меко , други твърдо. Някой подлежат на повече тунинг (не оптичен) други не мож ги тунингова (превъзпита) много - напоследък и при жените се прави доста оптичен тунинг - цици (спойлери предни при колите) липосукции (задни спойлери) устни и т.н.т
                Още нещо общо между жените и колите - колкото по скоро ти е произведена колата толкова по добре - така и за жените , само дето за стартова година трябва да считал 18-20г (нова кола) - 20 -25 (почти нова кола на 1-2 години, 25-30 (кола на 2-4 година) и така нататък.(като пак има по запазени и такива в по лошо състояние) Има хора с много пари които , често сменят жените (респективно колите) има и такива дето си карат само с една макар да имат вузможност за друга. А по бедните не си ги сменят често и даже някой да се подлъже да вземе втора или да я смени - пак може да попадне на такава в още по лошо състояние.

Ей ама вярно така може бая да се сравняват с коли - даже може на различни марки модели да направим характеристика ако беше жена каква щеше да е.
                Това май трябва да го пусна като отделна тема
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

МОДЕРАТОРИТЕ,АЛОУ-ТЕМАТА У КОШО!
                  Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Мисля че темата не е за изхвърляне! Все пак доста мнения се изписаха!

Comment

Колеги не мога да разбера,защо слагате такова значение на горд сопственик с форд??? На колата ми се наложи да направя основен ремонт,е по моя вина <та ми се наложи да ползвам форда на един мои приятел,като твардя,че и той е маняк на марката ФОРД,кавото тропне се сменява?1месец,се видях в най-голямите празници на марката форд?Оставих икономичното автомобил,защото много вървеше,от сервиза 100м и обратно? Върнах я ивзех,друг свободен автомобил,по стечения на обстоятелствата и той беше ФОРД!И то кола на 3г.С нея искарах,само скромните 3ч.?Няма да ви кажа каво и беше,че се изнервям,но твардя,че станах експерт!Смених и още няколко коли,е не толко комфортни икономични но през цялото време сам чакал с нетърпение да си взема Алфата,която не е икономична,не е стабилна,не върви,за годините си е имала гадна визия,не е комфортна,затова сам такъв мазохис,че и навъртях към 300 000км,а представяте ли си се отказах от 3г.ФОРД с толко класи над моита кола,че... абе не ми се говори!??????Аз сам егати тъпанара,ама наистина сам тъп и основен ремонт и направих и още си я карам Колеги мислиа че всички ние сме за лечение,щом караме алфа?

P.s '' tiado"Моля ти се не се разболявай като нас?????Не ти трябва такава зла участ!Карай си по-добрия автомобил???

Добре че,не ми се наложи да пътувам до холандия с форд!Имаше и тъкава безумнна опция!
                      ALFA ROMEO T.SPARK 1,8V

Comment

Мисля че темата не е за изхвърляне! Все пак доста мнения се изписаха!
                        И 10 000 мнения да има пак няма да ме спре да я изтрия ако не се пише по нея
                        Темата е за Алфа Ромео 155, а не за ФОРД или драг или т.н.
                        Придържайте се към нея или си пускайте друга в "Общи приказки".
                        sigpic

Comment

Re: Alfa 155

Що за курник е алфа 155,бях се навил да взимам такава алфа,но като прочетох малко от форума нещо се разколебавам.Много проблеми каточели създават тези автомобили.Като чета кои какво е сменял ми се изправя косата.Вярно по окачването няма проблеми като гледам,но със всичко останало има.Така ли е или греша? Добър избор ли е 155 1.8 ТС Как е като разход на гориво,и кои са и наи честите проблеми.Харесват ми много,но маи италянското си е за Италия!
                          Баир на лозе не ти трябва
                          Бегай надалече от курниците, че много миришат

Итересно ми е на какво ще оприличиш ФОРД Орион 1992г. модел
                          sigpic

Comment

Working...
                          X